Scopul proiectului este acela de a dezvolta și disemina un guid, ușor de folosit, care să conțină instrucțiuni pentru crearea și folosirea instrumentului digital PDM. Acesta este, de fapt, o prezentare digitală video care cuprinde imagini, filme și înregistrări audio. Acest ghid va putea fi accesat de oricine, gratuit, ca suport de curs, atât în variantă electronică care să poată fi descărcată de pe internet, cât și ca și tutorial. Crearea prezentărilor nu va presupune nici un cost sau costuri foarte mici. The aim of the

Prezentările realizate au rolul de a ajuta bolnavii cu pierderi de memorie și de a produce o reacție pozitivă din partea acestora și/sau să stimuleze conversația cu ajutorul amintirilor. Filmele sunt personalizate astfel încât toate informațiile să aibă legătură cu viața bolnavului.

Diferența dintre acest tip de instrument și alte programe digitale dezvoltate pentru îmbunătățirea memoriei este aceea că materialele incluse în filmulețe vor fi încercate și testate pentru a verifica dacă acestea produc o reacție pozitivă înainte de a fi create filmele.

Bolnavii, familiile și îngrijitorii lor vor fi consultați pentru a decide care materiale sunt potrivite și care va fi formatul final.

Materialul PDM va conține o combinație de imagini, filmulețe, realizate special pentru PDM sau anterior, și înregistrări audio sau sunete. Pentru că orice persoană e diferită, suntem conștienți de faptul că fiecare material trebuie să aibă un conținut și un format unic, de aceea, vom pune la dispoziția participanților, un număr de exemple de materiale care să servească ca sursă de inspirație pentru propriile filme.

Proiectul, derulat în perioada septembrie 2014 – august 2016, este parțial finanțat de Uniunea Europeană și reunește șase organizații din 5 țări europene. A se vedea secțiunea Parteneri pentru detalii.

Dacă doriți să participați în cadrul acestui proiect, fie pentru a încerca ghidul, fie pentru a crea o prezentare PDM, nu ezitați să ne contactați folosind pagina de contact.